Relatie coaching

Herkennen jullie je in een of meer van deze punten:

  • we staan/ik sta al lang in de overlevingstand
  • ik voel me regelmatig eenzaam, ook als mijn partner aanwezig is
  • ik ben bang voor onze relatie als de kinderen de deur uit gaan
  • ik mis intimiteit en voel me daarin onbegrepen
  • ik ben bang dat mijn partner vreemd gaat, hulp bij overspel
  • we leven langs elkaar heen
  • ik durf geen hulp te vragen omdat ik geen uitweg zie dat we het samen redden

Allereerst wil ik je daarin geruststellen, je bent daarin niet alleen. Het is niet het gesprek van de dag, eerder de norm om hier niet open over te zijn. Maar het komt vaker voor dan je denkt. Op het moment dat je liefhebt, neem je risico. Je deelt immers de meest intieme dingen met elkaar en door de jaren heen, word je gekwetst door degene die je liefhebt. Elkaar lief hebben staat gelijk aan elkaar kwetsen. De kunst is alleen om daarmee om te leren gaan. Leren om over je gevoelens te praten. Niet alleen je boosheid delen vanuit teleurstelling en verwijt maar inzicht krijgen in het verlangen dat erachter ligt. Gelukkig kun je leren om je relatie opnieuw vorm te geven zodat deze weer vol liefde en plezier voelt. Het snelst doe je dat met een neutrale derde als professional erbij.

Mijn aanpak kenmerkt zich door mijn liefdevolle betrokkenheid, openheid en directheid. Als mediator heb ik weet van de pijnlijke gevolgen van conflicten en als relatiecoach zie ik de voordelen van een conflict. Het is een signaal dat het anders moet om samen verder te gaan. En op het moment dat je als koppel met mij dat traject aangaat ‘opent’ zich de nieuwe weg.

Mijn methode is geënt op de techniek van Sue Johnson (EFT), Transactionele Analyse en Systemisch werken. De combinatie van deze methoden is zeer effectief gebleken. Ook is het mogelijk om een familie opstellingen bij te wonen.

Schroom niet, bel me, juist als je twijfelt of dit wel wat voor jullie is. Dan kijken we samen waar de mogelijkheden voor jullie liggen tijdens een kosteloos intakegesprek in mijn praktijk in Arnhem.