Diensten

Ontwikkelen in je werk of werken aan jouw ontwikkeling?
Maak een afspraak

Diensten

Ontwikkelen in je werk of werken aan jouw ontwikkeling?

Aan de slag!

Aanpak

Als we samen aan de slag gaan, bepaal jij waar je aan wilt werken. Geen mens is gelijk. Daarom stem ik mijn aanpak op jou en je doel af. Daarbij laat ik je kijken waar je misschien nog niet gekeken hebt.

Mijn aanpak is motiverend, confronterend en licht tegelijk. We gaan direct aan het werk, in de beweging zit vaak al het eerste inzicht. Ik laat je ervaringsgerichte of lichaamsgerichte oefeningen doen. Ik geef je ook opdrachten om tussen de sessies mee aan de slag te gaan. Zo kom je in beweging met je vraagstuk en vind je de antwoorden op vragen. Vragen waarvan je je misschien niet eens bewust was, dat je ze had.

Ik zorg voor verwondering, confrontatie, plezier en resultaat. Zodat je bereikt wat je wilt bereiken. Cliënten ervaren mij als direct, liefdevol en betrokken. Zie cliënt reacties uit evaluatierapporten. (link naar referenties)

De frequentie en het aantal sessies hangt af van jouw vraagstuk. Meestal kunnen we in 4-6 sessies een hoop bereiken. Samen bepalen we het tempo, de richting en de diepte. Ik help je stappen te zetten, nodig je uit, stimuleer en motiveer je. Samen halen we het beste in je boven.

 

Ontrouw…

 

Ontrouw hoeft niet het einde van je relatie te betekenen. Sterker nog het kan een kans zijn om de relatie nog verder te verbeteren. Als jij en je partner er nu middenin zitten kun je je dat misschien niet voorstellen, maar het is echt waar! Met mijn ervaring, opleiding en deskundigheid in overspel, ontrouw, vreemdgaan of hoe jullie het ook noemen, kan ik jullie helpen.

Kom langs, zet de stap om professionele hulp te zoeken. Vertel je verhaal, jouw beleving. Ik luister, stel vragen, niet om je antwoord te vernemen maar om je denkproces te verbreden.

Als je vragen hebt over de liefde, vind je geen antwoorden maar ontwikkel je bewustzijn.

Er is meestal een heldere reden waarom overspel op jullie deur klopt. Maar het is niet de reden om de relatie te beëindigen. Ik kies geen partij, maar ik kijk met jullie samen naar de betekenis van de situatie voor jullie relatie. Jullie relatie gaat momenteel door een moeilijke fase. Er is vaak boosheid, jaloezie en wantrouwen, maar ook schuld en schaamte.  Samen kijken naar de betekenis van deze gevoelens is pijnlijk maar wel helend voor jullie, voor de relatie en voor jullie kinderen.

Als ouders zijn jullie het voorbeeld, ook als jullie pijnlijke situaties doormaken..

Onvervuld verlangen
Soms is er sprake van een onvervuld verlangen waar jullie wellicht nog niet bewust van zijn. Een veel gehoorde misvatting is, dat je huidige partner je niet kan geven wat je nodig hebt. De opening om de relatie te verdiepen tijdens onze sessies is op een andere manier samen te onderzoeken welke behoeften er over en weer zijn.

Jullie zijn echt niet het enige koppel dat hiermee te maken krijgt.

Vaak is er al sprake van een disbalans in liefde of aandacht, voordat zich aantoonbaar ‘overspel’ aandient.

Gekwetst worden in de liefde is dus onvermijdelijk, hoe dieper de liefde hoe dieper de kwetsing. Maar een verwonding in de liefde is altijd tweezijdig. Het samen weer onderzoeken van jullie liefdeswetten en deze respecteren is een dankbare taak. Het is fijn om jezelf beter te leren kennen, ook vanuit je boosheid, dit is een constructieve manier om de relatie te verbeteren.

Je woede is vaak terecht, een waardevolle emotie die het verdient om onderzocht te worden en serieus genomen te worden.

Mijn belangrijkste liefdesles in alle opleidingen en eigen ervaring, is dat niet de ‘misstap’ als het meest pijnlijke wordt ervaren, maar de miskenning ervan. Erover praten is vaak erg lastig maar helpt wel om de ‘wond’ te helen. Daar help ik jullie graag bij.

Wanneer de irritatie oploopt….

Misschien is er een koude sfeer tussen jullie aan het ontstaan. Jullie reageren steeds geïrriteerder naar elkaar. Je doet je best en vreemd genoeg valt ieder poging in verkeerde aarde. Het kan zelfs voelen als een mijnenveld, terwijl dit vroeger toch gewoon de keuken was? Hoe langer dit patroon bestaat, hoe meer jullie relatie erdoor op de tocht komt te staan. Tijdens onze sessies kijken we samen naar wat jij en je partner met elkaar aan het doen zijn en welk effect dat heeft op jullie gevoelens voor elkaar. En je leert en ervaart dat je het ook anders kunt doen. 

Belangrijk is om te onthouden dat het nooit te laat is om iets te verbeteren.

Zolang jij en je partner bereid zijn naar elkaars frustraties en ongenoegen te luisteren en energie willen steken in een gezamenlijke oplossing dan valt er in jullie relatie een hoop te bereiken

In drie fases meer verbinding in je relatie:

  1. Doorbreek jullie vicieuze cirkel
    Bij mij gaan jullie ontdekken hoe jullie niet meer zo uit de bocht hoeven te vliegen. Jullie leren elkaar eerlijk te vertellen hoe je je voelt onder al die heftige emoties, zoals boosheid of teruggetrokken. Bijna iedereen heeft geleerd kwetsbare emoties te onderdrukken, om te zetten naar de aanval of juist teruggetrokkenheid. Ik leer jullie waarnemer te zijn van jullie ruzies, zodat jullie kunnen zien hoe de ruzies tussen jullie in zijn komen te staan.


    2. Leer jullie diepere verlangens naar elkaar uit te spreken
    Het is belangrijk dat jullie leren uit te spreken wat je van elkaar nodig hebt. De ruzies zijn eigenlijk een heftige manier om door elkaar gehoord of aangeraakt te worden. Eigenlijk gaan jullie elkaar opnieuw verkennen. Jullie leren jezelf (weer) kwetsbaar op te stellen naar elkaar. Dit geeft verdieping en zet tegelijkertijd een hernieuwde ontdekkingstocht in gang waar jullie de verbinding weer ervaren.

3. Oefenen oefenen oefenen
Plannen maken samen hoe jullie dit in de toekomst blijven doen is het meest belangrijke. Want geen enkel traject bij een relatie coach werkt voor de rest van je relatie wanneer jullie er zelf niets mee doen. Dus maak afspraken over hoe jullie je relatie ‘vieren’, bijvoorbeeld door kleine rituelen of tradities te ondernemen. Maar bovenal; blijf oefenen samen, het gaat zeker niet in 1 keer goed, Geen enkele auto blijft op de weg zonder enige vorm van onderhoud!!