Familie en/of organisatie opstellingen

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar bewegingen en belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Systemisch werken kan leiden tot acceptatie, geeft rust en opent een andere manier van kijken naar situaties. Het is bij uitstek een methodiek die werkt op het niveau van bewustzijn en vandaaruit zet je je eigen verandering in gang.

Welke vraag heb jij?

 • Wat is een strategische keuze voor mijn organisatie?
 • Waarom verlies ik energie in gezelschap van…?
 • Hoe word ik beter zichtbaar in mijn relatie? Of in mijn rol op het werk?
 • Hoe hou ik de balans tussen mijn eigen kinderen en die van mijn nieuwe partner?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik met mijn team de doelstellingen van de organisatie volg?
 • Geeft mijn werk mij de juiste energie?
 • Hoe verbeter ik de samenwerking met mijn team?
 • Hoe kan ik twee afdelingen beter laten samenwerken?

Misschien heb je een heel andere vraag. Of is je vraag nog niet zo helder… Dat is ook prima!

Wat doen we in een opstelling?
Een opstelling is een van de bekendste vormen van systemisch werken. Families en organisaties zijn levende systemen met eigen dynamieken, wetten en patronen. Niet alles is direct zichtbaar maar vaak wel, bewust of onbewust, voelbaar. Ieder systeem of dat nou een organisatie is of een familiesysteem heeft dus zijn eigen geschiedenis. Het geeft enorme rust om dat tijdens een opstelling zichtbaar te laten worden.

Meedoen met een workshop opstellingen mét representanten geeft inzicht in hoe systemen werken en hoe we in onze patronen blijven vastzitten om geheel onbewust het systeem compleet proberen te maken. Het meemaken en zelf representeren in opstellingen van anderen zet vaak al veel in beweging ook in eigen vraagstukken. Dat is de reden dat mensen zich graag inschrijven om, ook als ze geen vraag hebben, zich in te schrijven als representant.

Hoe het werkt
Na een korte introductie over systemisch werken gaan we een aantal vragen of thema’s opstellen. Dan wordt zichtbaar wat onzichtbaar leek. Je ervaart inzichten, waardoor je gemakkelijker stappen zet. De ruimte die ontstaat om te bewegen is vaak verrassend voor deelnemers en representanten.

Wanneer kun je een organisatieopstelling komen doen?
Regelmatig organiseer ik familie opstellingen of organisatie opstellingen. Sommige bijeenkomsten vanuit een bepaald onderwerp en ook algemene bijeenkomsten.

 

Agenda

Aankomende data 2024

We werken een aantal opstellingen uit met diverse vraagstukken. Dit kan gaan over Leiderschap & Teamontwikkeling maar ook vragen omtrent relaties en organisatie ontwikkeling zijn welkom.

Inschrijfformulier

  Praktische info

   

  De opstellingen vinden plaats in Arnhem.

  Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. We werken vragen uit van cliënten of deelnemers. De kosten voor deelname als representant zijn € 45,— Mocht dit een probleem zijn overleg dan even over de mogelijkheden. Alle bijeenkomsten beginnen met een instap ervaring om zo met elkaar op een andere laag te werken aan bewustzijn.