Om de 6 weken organiseer ik een ochtend organisatie opstellingen in Arnhem. Een opstelling geeft zicht op dynamieken die in de eerste instantie onzichtbaar lijken.

Oude patronen herhalen zich vaak in het heden en maken dat we een bepaalde beslissing ‘niet’ of juist ‘wel’ nemen. Zo begeleidde ik eens een jonge vrouw in een team. Het team was gesplitst in oude garde en nieuwe garde. Zij wist niet waar ze stond. Vertwijfeld bleef ze staan, kijkend links naar de oude garde en kijkend rechts naar haar jongere collega’s. Nee, ze wist het echt niet.  Het bleef stil. Vaak merk je dat in de stilte de meeste beweging zit. We stonden nog even zo, zij met haar hand op haar mond. Ineens liep er een traan over haar wang. Ze was weer 8, haar ouders gingen uit elkaar en zij wilde niet kiezen …

Op zo’n moment is mijn client loyaal aan haar eerdere ervaring. Die neemt ze mee in het heden.

Ik zocht een representant voor haar vader en een voor haar moeder. Het staan tegenover beiden bracht veel in beweging. In stilte boog zij voor haar lot als meisje van 8 en voelde zij hoe zij het voorheen had gedaan. Haar ouders knikten bemoedigend.

Daarna vroeg ik haar om haar plek in te nemen in het team. Vastberaden zocht zij haar plek. De twijfel was weg. Omdat haar team getuige was van haar traject kreeg zij een warm welkom hetgeen haar bedding gaf en de orde herstelde.

Vaak merk ik dat een organisatie opstelling een persoonlijk karakter krijgt. Collega’s zien ineens van elkaar de kwetsbare kant van het verleden. Voor mij is het geruststellend te weten dat het zich alleen laat zien als het er ook helemaal mag zijn. Dan moet ik mij als coach overgeven aan het wetende veld en buig ik voor datgene dat groter is.

De volgende data zijn gepland: 13 oktober 2017. Je kunt je opgeven door mij een mailtje te sturen.